Page content

article content

Zonneroosje Olie

Wat verstaan we onder Zonneroosje olie?

Het zonneroosje, Cistus ladaniferus, is een struikje met geurige witte bloemen die vooral te vinden in het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Vanuit zijn oorsprongsgebied, belandde de plant via de kruisridders in Europa. De oude Egyptenaren en de Hebreeërs waardeerden de hars niet uitsluitend om zijn zoete honingachtige geur maar vooral om zijn rustgevende werking. in de Klassieke Oudheid stond het zonneroosje bijzonder hoog aangeschreven en bezat ze kostbare handelswaarde. Het zonneroosje werd niet alleen gebruikt om de geneeskrachtige eigenschappen, maar ook als wierook tijdens godsdienstige rituelen. Ook was het zonneroosje een belangrijk ingrediënt bij balsemen van overleden hoogwaardigheidsbekleders, vooral de Farao’s.

Zonneroosjes etherische olie heeft een donkergele tot amberkleurige kleur en heeft een intens zoet, warm, kruidig en bloemige geur. Het is een verwarmende olie bij innerlijke kou, voor wie zich in de steek gelaten, eenzaam, opstandig of onbegrepen voelt. Schenkt rust en vrede aan hen die mentaal overspannen zijn. Deze etherische olie ontspant de zenuwen en geeft steun bij traumatische ervaringen. Door de verwarmende eigenschappen van het zonneroosje olie is de etherische olie goed te gebruiken bij aandoeningen aan de luchtwegen die optreden in de winter. Helpt bij luchtweginfecties en bij het losmaken van slijm.

Toepassingen en gebruik van zonneroosjes olie:

Zonneroosjes olie is heel geschikt als toevoeging aan een massage olie bij lymfatische drainage behandelingen en geeft verlichting bij koude gevoelens in de buik, vaak met pijn en ongemak, door de buik zacht te masseren. Door de etherische olie te verdampen reinigt en zuivert hij de lucht en verdrijft negatieve gevoelens. Oude littekens worden zachter of verdwijnen door ze dagelijks te masseren.

Zonneroosje olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • een te hoge dosis zonneroosjes etherische olie kan bij sommigen huidirritaties teweegbrengen;
  • zonneroosjes olie vermijden tijdens zwangerschap.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Zonneroosje Olie

Plaats een reactie


*