Page content

article content

Ylang Ylang Olie

Wat verstaan we onder ylang ylang olie troisième?

De wilde ylang ylang, Uona odorantissima stamt oorspronkelijk uit de Filippijnen. De naam ylang ylang is door de bevolking die de bloemen oogstte gegeven en betekent: “Bloem der Bloemen”. Naast het parfumeren van linnengoed worden de bloemen in verschillende Aziatische landen ook gebruikt voor het bereiden van thee, die dan als liefdesdrank wordt beschouwd. De olie wordt door zijn enigszins op Jasmijn lijkende geur ook wel `The poor man’s jasmine` genoemd. Ylang ylang olie heeft verschillende gradaties die zijn gebaseerd op de duur van het distillatie proces van de bloemen. Het verschil in chemische samenstelling leidt natuurlijk tot een verschil in therapeutische werking. Ylang 3 heeft meer effect op de lichamelijke aspecten, vooral op huid en haar en zijn minder zwaar, minder bedwelmend en daarmee minder ingrijpend.

Ylang ylang olie troisième heeft een lichtgele tot gele kleur, een medium dikke consistentie en een zachte geur. De olie heeft verzachtende werking bij krampen en spastische samentrekkingen, is pijnstillend, ontstekingsremmend en huid genezend. Ylang ylang olie troisième wordt veel gebruikt bij een droge, oudere of gerimpelde huid, een vette huid (regulerende invloed op de talgklieren), littekens, huidinfecties zoals acné en eczeem.

Toepassingen en gebruik van ylang ylang olie troisième:

Ylang ylang olie troisième kan goed worden gemengd met andere etherische oliën of een basis olie. Door bij krampen en spastische samentrekkingen de plek te masseren worden deze verzacht. De olie kan worden verdampt bij ontstekingen of met een watje deppen om de huid te genezen. Door wat ylang ylang Troisième toe te voegen aan uw dagcrème krijgt uw huid een betere conditie.

Ylang ylang olie troisième contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Ylang ylang troisième, een overdosis kan bij gevoelige personen hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken;
  • Gebruik geen ylang ylang troisième in geval van een lage bloeddruk.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Ylang Ylang Olie

Plaats een reactie


*