Page content

article content

Wat Zijn Etherische Oliën?

Etherische olie wordt gewonnen uit plantenmateriaal. De geur, of het aroma, is kenmerkend voor de planten waaruit ze gewonnen worden. Hiervoor worden verschillende delen van de plant gebruikt. Bloesem, vruchten, schil, zaden en bladeren zijn een goede bron van etherische oliën. Maar ook uit schors, takken of wortels wordt olie gewonnen.

De meeste planten bevatten maar weinig etherische olie. Hierdoor zijn veel planten nodig om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Pure etherische olie, van hoge kwaliteit, kan hierdoor vrij duur zijn.

Een goedkopere variant is parfumolie. Deze olie wordt chemisch samengesteld. Er wordt op een kunstmatige manier een geur nagebootst. Wanneer je olie wilt gebruiken om zijn weldadige werking kies dan voor de natuurlijke, pure variant. In de video laten we zien waaraan je pure oliën kunt herkennen.

Toepassing etherische olie

Etherische oliën zijn vloeibaar bij kamertemperatuur waardoor ze zowel in- als uitwendig gebruikt kunnen worden. Bij verhitting zullen ze snel verdampen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor aromatherapie.

Etherische olie kan voor diverse doelen ingezet worden. Elke olie heeft zijn eigen geur en werking. Niet alleen als aromatherapie, in een verdamper. Ook uitwendig, bijvoorbeeld bij een ontspannende massage of juist om vastzittende spieren los te maken.

Een deel van de oliën zijn zelfs inwendig te gebruiken. Hierbij is wel enige voorzichtigheid geboden. Niet elke olie kan voor inwendig gebruik ingezet worden. Wil je op een veilige manier genieten van de werking van etherische olie, kijk dan onze video over “Hoe kan ik etherische olie veilig gebruiken”.

Comment Section

0 reacties op “Wat Zijn Etherische Oliën?

Plaats een reactie


*