Page content

article content

Walnootolie

Walnootolie, wat verstaan we daar eigenlijk onder ?

Walnoot, waarvan walnootolie is gemaakt, behoort tot de oudst bekende bomen tot 7000 voor Christus en komt oorspronkelijk uit Perzië. De Romeinen op hun beurt zorgden voor verbreiding in Noordelijke regionen. Zij noemden de boom Lovis Glans, de koninklijke Jupiternoot.

Deze benaming zegt wel iets over de waarde die de lekkere noten voor de Romeinen hadden. Walnootolie, ook wel notenolie genoemd, wordt altijd standaard uit de schaal van de noot geperst. Indien men deze massage olie uit de noot zelf zou persen is deze niet lang genoeg houdbaar.

De 100% natuurlijke walnootolie is een zachte, regenererende, dun vloeibare massage olie. De Walnoot-olie verspreid zich gemakkelijk en wordt snel door de huid opgenomen. Walnootolie is een drogende olie, werkt verzachtend en is genezend bij huidaandoeningen.

Walnoot, 100% natuurlijke massage olie, helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen, dermatosen, eczeem, droge, schilferende of geïrriteerde huid. De olie stimuleert de lymfe circulatie en is een goede drager voor cellulitis behandelingen, lymfe drainage en is zenuw sterkend. Walnoot olie is geschikt voor een vette, normale of gemengde huid. De Walnootolie is heel erg voedzaam voor de huid en kan zeer goed worden gemengd met andere basis oliën of etherische oliën.

Toepassingen en gebruik van walnootolie:

Walnoot massage olie, is een heerlijke olie die wat langer op de huid blijft zitten, die verzachtend en genezend werkt. Walnoot massage olie, kan goed worden gebruikt bij overproductie van de talgklieren, huidirritaties, eczeem en ontstekingen. Walnoot massage olie is een rijke olie die vol is van vitaminen en mineralen, zoals calcium, chloor, fosfor, ijzer, koper, magnesium, natrium, zink, zwavel en vitaminen: A, B1, B2, B3, B5, B6 en C. De fles na gebruik goed afsluiten en in de koelkast bewaren. Walnoot massage olie, heeft een houdbaarheid tot 6 maanden na opening van de fles.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Walnootolie

Plaats een reactie


*