Page content

article content

Vanille Olie

Wat verstaan we onder vanille olie alcohol extract?

Vanille, Vanilla plantifolia of Vanilla fragrans behoort tot de familie van de orchideeën en is afkomstig uit Mexico. Tot 1841 had Mexico het monopolie in de Vanilleproductie. Toen ontdekte men dat een kleine honingbij en bepaalde kolibries, die alleen hier voorkwamen, verantwoordelijk waren voor de bevruchting en dit was de reden dat vanille alleen in Mexico voorkwam. De etherische vanille olie is een oplossing van vanille in tarwekiem olie of alcohol. In het Precolumbiaanse tijdperk werd vanille door de inheemse bevolking, de Maya en de Azteken, gebruikt om er een speciale drank mee te bereiden. Dit werd prompt overgenomen door de Conquistadores in de 16de eeuw, die vervolgens de plant meebrachten naar Europa. Echte, pure vanille is heel duur.

Vanille olie heeft een lichtgele kleur en heeft een zwaar, warm en zoet aroma. In de in aromatherapie wordt de olie vrijwel uitsluitend gebruikt bij geestelijke onevenwichtigheid en ter versterking van gevoelens van warmte, rust en welbehagen. Vanille olie wordt ook gebruikt om de seksuele energie te stimuleren bij impotentie en frigiditeit, veroorzaakt door gebrek aan energie, angst voor intimiteit, gebrek aan zelfvertrouwen en emotionele verstarring.

Toepassingen en gebruik van vanille olie alcohol extract:

Kinderen zijn dol op de vanille geur van deze etherische olie en voor een fijn kinderparfum kan de vanille etherische olie worden gebruikt in een verstuiver, een verdamper of een aromalamp. Vanille creëert een vrolijke sfeer in huis. Ook is het een weldaad bij nervositeit. Een paar druppels vanille olie op een zakdoek en af en toe opsnuiven. De etherische vanille-olie is goed te combineren andere aromatische oliën.

Vanille olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Etherische vanille olie vermijden tijdens zwangerschap, het vermoedens bestaan dat vanille de productie van estrogen stimuleert;
  • Verder zijn er geen contra-indicaties van vanille olie bekend bij ons.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Vanille Olie

Plaats een reactie


*