Page content

article content

Steranijs olie | Anijs Ster Olie

Wat verstaan we onder steranijs olie?

Steranijs komt oorspronkelijk uit Zuid China, India en Japan. De vruchten van de steranijs Illicium verum hebben de vorm van een sterk. De Chinese geneeskunde gebruikt steranijs al eeuwen bij de behandeling van ademhalingsproblemen en als remedie tegen reuma.

De vruchten worden gekauwd om na de maaltijd de adem te verfrissen. De etherische olie wordt gewonnen door destillatie van verse en gedroogde vruchten.

Steranijs olie heeft een dunne consistentie, een scherp aroma en een doordringende, kruidige, zoete geur die lijkt op zoethout. Steranijs olie komt sterk overeen met anijs olie, botanisch gezien zijn deze oliƫn van verschillende herkomst, maar qua aroma, consistentie en chemische bestanddelen komen ze sterk met elkaar overeen.

Steranijs olie helpt tegen spijsverteringsstoornissen, voornamelijk waar maagklachten optreden en winderigheid. De olie kan ook gebruikt worden bij ademhalingsproblemen zoals bij chronische bronchitis, hoesten en kriebelhoest.

Steranijs olie ondersteunt het spijsverteringssysteem, bij pijn of een branderig gevoel in de maagstreek en is geest en zenuw herstellend, kalmerend, verfrissend en opwekkend. Deze etherische olie is antiseptisch en mengt goed met alle citrus geuren (sinaasappel, grapefruit, mandarijn, bergamot), lavandin en lavendel.

Toepassingen en gebruik van steranijs olie:

De steranijs olie kan vermengd met een basisolie worden gebruikt voor een heerlijke massage, maar ook in een verdamper of vermengd met een emulgator in bad of douche. Steranijs olie is rijk aan fenolen en fenolether, ook wel bactericiden genoemd.

Deze fenolen hebben krachtige eigenschappen en stimuleren het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Steranijs is een krachtig geneesmiddel dat het lichaam verwarmt en oppept en is eetlust opwekkend. Steranijs is algemeen stimulerend en werkt ook uitstekend om insecten te verdrijven.

Steranijs / Anijs ster olie contra-indicaties en waarschuwingen

 • Gebruik Steranijs / Anijs ster olie niet vaker dan 3x per dag, en niet langer dan 2 weken achter elkaar; deze aanbevolen dosis niet overschrijden: een te hoge dosis kan de bloedsomloop vertragen en tot problemen leiden,
 • Vermijd inwendig gebruik van Steranijs / anijs ster etherische olie bij
  1, Zwangerschap en borstvoeding;
  2, Jonge kinderen;
  3, In combinatie met paracetamol;
  4, Bij leverziektes zoals cirrhose;
  5, Als er sprake is van een tumor of kanker in het gynecologisch systeem, de prostaat en bij borstkanker.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Steranijs olie | Anijs Ster Olie

Plaats een reactie


*