Page content

article content

Spijklavendel Olie

Wat verstaan we onder spijklavendel olie?

Spijklavendel, Lavandula latifolia of Lavandula spica is een groen blijvend, aromatisch struikje met grijsblauwe bloemen. Het kruid wordt vooral in Frankrijk en Spanje gekweekt. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bloeitoppen. De geur van de olie is krachtiger en geuriger dan die van de echte lavendel. Spijklavendel olie werd vroeger ook wel aspic olie genoemd en gebruikt om olieverf te verdunnen.

Spijklavendel olie heeft een lichtgele tot groengele kleur en heeft een zoet en kruidig, maar ook scherpere lavendel geur. De olie stimuleert de geest en het zenuwstelsel, werkt tegen negatieve gedachten stromen en het onvermogen om helder te denken.

De etherische olie wordt veel gebruikt bij het bestrijden van bacteriën die infecties in de luchtwegen veroorzaken, stimuleert de energie van het ademhalingssysteem en heeft een krachtige slijmoplossende werking, stimuleert het hart en bevordert de circulatie van het bloed. Spijklavendel olie helpt bij gynaecologische klachten, zoals onregelmatige menstruatie of een menstruatie die te laat is met pijn, krampen, gemoedswisselingen en overgangsstoornissen.

Toepassingen en gebruik van spijklavendel olie:

Bij reumatische klachten de etherische olie mengen met een basis olie en dit mengsel op de pijnlijke plekken masseren. Bij verharde spieren kan een kompres verlichting geven. De warmtewerking kan versterkt worden door een warmwaterzak op het kompres te leggen. Spijklavendel olie kan goed gebruikt worden met een aromalamp of verdamper om prikkelbaarheid en duizeligheid tegen te gaan. Ook heeft de olie een goede werking bij insectenbeten.

Spijklavendel olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Etherische Spijklavendel Olie kan huidirritatie veroorzaken, daarom altijd verdunnen voordat je het op je huid gebruikt;
  • Vermijd een te hoge dosis spijklavendel of te langdurig gebruik, spijklavendel kan overstimulatie veroorzaken;
  • Spijklavendel niet gebruiken bij jonge kinderen en zwangerschap;
  • Vermijd spijklavendel bij, geschiedenis van- of epilepsie: veroorzaakt door aanwezigheid van kamfer in de spijklavendel.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Spijklavendel Olie

Plaats een reactie


*