Page content

article content

Sinaasappelolie

Wat verstaan we onder sinaasappelolie?

De Sinaasappelboom, Citrus aurantium, komt oorspronkelijk uit China en behoort tot de Rutaceae familie. In China werd de Sinaasappelboom al vele honderden jaren gecultiveerd voordat hij in de 15e eeuw door de Arabieren naar Spanje en Portugal werd gebracht. Columbus nam de Sinaasappel mee naar Hispanolia. In de Chinese geneeskunde wordt de gedroogde schil gebruikt bij de behandeling van verkoudheid, hoest en anorexia. De etherische sinaasappelolie van de zoete Sinaasappel, Citrus sinensis, wordt gewonnen door koude persing of door stoomdestillatie van de schil van het nog net niet rijpe fruit.

Sinaasappelolie heeft een gele tot donker oranje kleur en heeft een fris, zoet en fruitige geur. Dit is een echte huidolie, ideaal voor de zogenaamde “sinaasappelhuid” (cellulitis), oudere huid of eeltplekken. Daarnaast stimuleert sinaasappelolie de lymfestroom en lost het stuwing in het weefsel op. Activeert nieren en blaas. Sinaasappelolie haalt de scherpe kantjes van het leven af, geeft een zonnig humeur.

Het verhoogt de doorbloeding, stimuleert de lymfestroom, is spijsvertering bevorderend, activeert blaas en nieren, gal drijvend, werkt desinfecterend en slaap bevorderend, ontspant het hart en harmoniseert hartritme stoornissen, voornamelijk als ze veroorzaakt of erger worden bij toename van stress en emoties. Sinaasappelolie ontneemt de zwaarte van problemen, laat je weer lachen en neemt angsten weg. Veel kinderen vinden dit een prettige olie, het verdrijft de nachtmerries, werkt harmoniserend.

Toepassingen en gebruik van sinaasappelolie:

Sinaasappelolie aangelengd met water en evenredig veel citroensap is een prima mondspoelmiddel, ook tegen mondzweertjes. De olie heeft kalmerende eigenschappen, is verzachtend voor de huid en wordt aangeraden bij ademhalingsstoornissen. Door zijn antiseptische en anti macrobiotische werking is sinaasappel olie goed te gebruiken in een verdamper om ruimtes te ontsmetten. Bij spanningen wat sinaasappelolie toevoegen aan het badwater en bij slapeloosheid wat druppels op het hoofdkussen sprenkelen.

Sinaasappelolie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Sinaasappel olie kan in sommige gevallen bij te hoge dosering huidirritatie veroorzaken;
  • Sinaasappel-olie is photosensitief: vermijd zoveel mogelijk zonlicht en zonnebank gedurende 24 uur na gebruik op de huid;
  • Vermijd Sinaasappel olie bij zwangerschap;
  • Gebruik geen sinaasappel-olie bij jonge kinderen.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Sinaasappelolie

Plaats een reactie


*