Page content

article content

Sandelhout Olie

Wat verstaan we onder sandelhout olie west?

Amyris balsamifera, ook wel West Indische Sandelhout genoemd, groeide oorspronkelijk in het wild op Haïti. Door de plaatselijke bevolking op Haïti wordt Amyris kaarsenhout genoemd omdat het hout, door het hoge gehalte aan olie, brandt als een kaars. Veel oude tempels in India zijn gebouwd van sandelhout, waarschijnlijk omdat dat witte mieren weert. Sandelhout werd door de Egyptenaren gebruikt bij het balsemen, in de Chinese geneeskunst wordt het gebruikt tegen maagpijn, braken, gonorroe en huidklachten. De Tantristische voorschriften raden sandelhout aan om de ‘Kundalini’ wakker te schudden. Het wordt gebruikt in de Tibetaanse geneeskunst tegen slapeloosheid en angst en in islamitische landen wordt sandelhout gebrand aan de voeten van de overledenen, opdat hun ziel sneller in de hemel komt.

Sandelhout olie west heeft een donkergeel, naar oranje neigende kleur en heeft een fluweel houtachtig, licht zoete geur. De olie is zeer krachtig maar toch zacht en heeft een sterk antiseptisch effect op de urinewegen Het is een zeer rijke, warme olie met een harmoniserende, diepe, rustgevende werking. Sandelhout olie is effectief bij ziektes van het urogenitale gebied, luchtweg problemen, krampstillend op maag en darmen en keelproblemen.

Etherische sandelhout olie is vooral geschikt bij meditatie, geeft inzicht en verlichting, weerstand en de wil om te genezen. Door zijn jeukstillende en anti allergische eigenschappen vermindert het jeuk, vooral na het scheren en kan roos doen verdwijnen.

Toepassingen en gebruik van sandelhout olie west:

Sandelhout olie west kan worden gemengd met een basis olie en in de nier streek worden gemasseerd om infecties en blaasontsteking te verlichten. Het masseren van een druppel onverdunde sandelhout olie helpt bij gezwollen lymfeklieren. Bij slapeloosheid wat druppels sandelhout olie sprenkelen op een aromasteen naast het bed. Als zinnenprikkelende massage olie kan de sandelhout olie gemengd worden met andere etherische oliën. Voor een ontspannen sfeer en een heerlijke geur in huis de olie verdampen en een paar druppels olie toevoegen aan de voedselvoorraden houdt ze vrij van insecten.

Sandelhout olie – west contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Sandelhout olie niet onverdund gebruiken en de aangegeven dosis niet overschrijden om huidirritaties te voorkomen;
  • Sandelhout-olie vermijden bij zwangerschap;
  • Gebruik geen sandelhout olie bij kinderen;
  • Etherische sandelhout-olie niet inwendig gebruiken.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Sandelhout Olie

Plaats een reactie


*