Page content

article content

Salie Olie

Wat verstaan we onder salie olie?

Salie, Salvia officinalis, is een inheemse plant uit de westelijke en zuidelijke Balkan waar hij op de kale kalkrotsen groeit. In het oude Egypte werd salie als medicinale plant gebruikt tegen onvruchtbaarheid. Zowel de Grieken als de Romeinen dachten dat salie een lang leven bevorderde. In het 16e -eeuwse Engeland werd bij het bierbrouwen salie gebruikt in plaats van hop. Via de Zwitserse en Franse kloostertuinen is salie ook in Nederland terecht gekomen. Het was vroeger een heilig kruid en werd als een algemeen wondermiddel beschouwd. Ook betekende een struik salie in de tuin dat de vrouw des huizes de baas was. De naam is afgeleid van het Latijnse `salvere`, gezond zijn.Salie olie heeft een kleurloze tot lichtgele kleur en heeft een scherp, kruidig, warm en fris aroma. De olie is een waar tonicum voor de zenuwen en werkt zeer verwarmend op de spieren. Daarnaast is de olie in hoge mate antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend. Het bevordert de menstruatie en conceptie. De olie vertoont overeenkomsten met vrouwelijke hormonen en is daarom een nuttige aanvulling in de menopauze.

Salie olie ondersteunt op krachtige wijze het vertrouwen, helpt bij moedeloosheid en levensmoeheid en geeft wilskracht. Deze olie heeft een stimulerende, opwekkende, versterkende en verwarmende invloed. Salie olie heeft een goede werking bij vergeetachtigheid, mentale vermoeidheid en afwezigheid van geest, geeft nieuwe energie en bevordert het denkvermogen.

Toepassingen en gebruik van salie olie:

Salie olie kan worden gebruikt in een verdamper of aromalamp bij lusteloze mensen die hun zelfvertrouwen kwijt zijn of geestelijk overspannen zijn. De olie wordt veel gebruikt voor de ontsmetting van een ruimte. Versterkt de baarmoeder en verlicht de pijn in de laatste fase van de bevalling. Verzacht huidinfecties door met een watje te deppen. Gemengd met een basis massage olie kan de salie olie een opgeblazen gevoel voorkomen door het zacht in te masseren.

Salie olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • De aanbevolen dosis van salie olie niet overschrijden;
  • Vermijd langdurig gebruik van etherische salie olie;
  • Salie olie niet inwendig gebruiken;
  • Vermijd het gebruik van etherische salie olie tijdens zwangerschap (de bestanddelen campheen en camphor van de etherische salie olie hebben een abortieve werking);
  • Gebruik Salie-olie niet tijdens periodes van borstvoeding (Etherische salie-olie remt de melkproduktie);
  • Etherische salie-olie is niet geschikt voor kinderen;
  • Vermijd Etherische salie-olie bij (geschiedenis van) epilepsie (Thujon in de etherische salie olie kan epileptische aanvallen veroorzaken)
  • Gebruik geen etherische salie-olie in gevallen van hoge bloeddruk

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Salie Olie

Plaats een reactie


*