Page content

article content

Rozenolie

Wat verstaan we onder rozenolie (roos otto)?

Deze kruidige struik komt oorspronkelijk uit Perzië. De roos is door alle eeuwen heen de favoriet van dichters geweest. Bij de oude Grieken was de roos de bloem van Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid in al haar vormen, vooral van de kunst en creativiteit.

Voor de vroeg christelijke mystici was de roos de bloem van de maagd Maria, wat symbolisch in veel schilderijen van middeleeuwse schilders terug te vinden is. Cleopatra, eveneens vermaard om haar schoonheid, ontving op haar eerste date met generaal Marcus Antonius een 30 centimeter dik tapijt van rozenblaadjes. De Roos wordt wel de koningin der geuren genoemd.

rozenolie heeft een lichtgele tot lichtgroene kleur en heeft een volle, bloemige geur. Rozenolie reguleert de menstruatie en de emotionele klachten die hiermee verbonden zijn. Bovendien is het een wonderbaarlijk afrodisiacum. Ideaal in huid- en gezichtsolie. Versterkt het zenuwgestel, werkt samentrekkend en antiseptisch en is rustgevend.

Rozenolie is een krachtige olie, geeft psychische energie aan het hart en schenkt rust aan mensen die geestelijk overspannen of terneergeslagen zijn. De etherische olie creëert een vredige en harmonieuze sfeer die stimulerend werkt. Geeft het hart ruimte, troost en schept een warmteatmosfeer, waarin mildheid en begrip heersen. Het maakt op die manier o.a. agressie hanteerbaar.

Toepassingen en gebruik van Rozenolie:

Rozenolie aphrodiserende oliën. Door rozenolie te verdampen brengt hij genezing voor de hartchakra en helpt deze zich te openen als ze zich door verdriet heeft gesloten. Als de hartchakra open is versterkt deze olie de energie ervan en laat de liefdesenergie uitstralen. Zwangerschapsstriemen worden verzacht door rozenolie te mengen met een basis olie en de striemen daarmee in te masseren. Wat druppels olie in de aromalamp zorgen voor een goede nachtrust.

Rozenolie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Vermijd inwendig gebruik van rozen etherische olie tijdens zwangerschap. Roos otto olie stimuleert de baarmoeder;
  • Verder zijn er geen contra-indicaties van rozen etherische olie bij ons bekend.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Rozenolie

Plaats een reactie


*