Page content

article content

Rozenhout Olie

Wat verstaan we onder rozenhout olie?

De Aniba rosaeodora is een tropische boom met een roodachtige bast en gele of rose bloemen, behorend tot de Laurierachtigen, die in Mexico en Guyana voorkomt. De Indianen in het Amazonegebied gebruiken het om wonden te genezen en huidaandoeningen te behandelen.

De verzachtende werking van de Rozenhout olie maakt mensen meer ontvankelijk voor het genieten van alle mooie dingen om hen heen en heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest. Traditioneel wordt de etherische olie dan ook gebruikt om stress af te bouwen en het immuunsysteem te stimuleren.

Rozenhout olie heeft een kleurloze tot lichtgele kleur en heeft een houtachtig, zoet, enigszins kruidig aroma. Rozenhout olie sterkt het zenuwstelsel en heeft een heilzame en opbeurende uitwerking, wordt veel gebruikt bij gemoedswisselingen zoals emotionele instabiliteit, ontmoediging, melancholie en gebrek aan zelfvertrouwen, angst, spanning en stress.

Rozenhout olie brengt ons terug in het lichaam en is daarom heel geschikt voor gebruik tijdens meditaties. Ook in de huidverzorging speelt Rozenhout een belangrijke rol. De etherische olie wordt namelijk niet helemaal door de huid opgenomen maar laat een beschermend laagje achter waardoor de huid heerlijk zacht aanvoelt. Rozenhout olie wordt geassocieerd met de kruinchakra en kan onder de juiste omstandigheden het effect hebben dat deze chakra zich opent.

Toepassingen en gebruik van rozenhout olie:

Rozenhout olie heeft een zachte werking en is daarom heel geschikt voor gebruik bij kinderen, oudere mensen, mensen met een zwakke constitutie en in de herstelfase na een ziekte. Door de heerlijke roosachtige geur is de olie heerlijk om het huis te parfumeren met een verdamper en geeft een ontspannen atmosfeer. Een paar druppels toegevoegd aan een basis olie geeft een heerlijke huidolie voor de verzorging van een droge, gevoelige huid. Voor een heerlijk geurende was een paar druppels olie aan het laatste spoelwater toevoegen.

Rozenhout olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Rozenhout etherische olie altijd verdund en nooit in te grote hoeveelheden gebruiken,
  • rozenhout etherische olie kan in sommige gevallen irritatie van de huid, de ogen en het neusslijmvlies veroorzaken. Dit is te wijten aan de aanwezigheid van linalool in rozenolie;
  • Rozenhout etherische olie vermijden tijdens zwangerschap.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Rozenhout Olie

Plaats een reactie


*