Page content

article content

Rozemarijn Olie

Wat verstaan we onder rozemarijn olie?

De Latijnse naam Rosmarinus komt van de woorden ros = dauw, en marinus = uit zee komen. Rozemarijn is een aromatisch, struikachtig kruid dat in het oude Rome en Griekenland werd gezien als een heilige plant met vele magische eigenschappen. De oude Grieken kenden er een versterkende werking op het verstand en geheugen aan toe en dientengevolge werd Rozemarijn een symbool van nagedachtenis, liefde en vriendschap bij geboorten, bruiloften en begrafenissen.

Volgens traditie beschermt Rozemarijn tegen het kwaad en doet vriendschappen ontstaan. Ook zijn allerlei andere volksgebruiken ontstaan waarin Rozemarijn een rol speelt. Zoals het breken van takken bij doop, huwelijk en begrafenis. Rozemarijn werd vroeger in ziekenhuizen gebruikt om de lucht te desinfecteren, vooral tijdens epidemie├źn.

Rozemarijn olie heeft een heldere tot lichtgele kleur en heeft een sterke, zoete, bloemige geur. De olie is heilzaam en versterkend voor het centrale zenuwstelsel, stimuleert hart, bijnieren en geheugen, werkt verwarmend en is spijsvertering bevorderend. Het versterkt het immuunsysteem en verhoogt de doorbloeding.

Rozemarijn olie is een goed middel tegen hoofdpijn, migraine en flauwvallen. Ook bij haaraandoeningen is de olie een werkzaam middel. Rozemarijn olie werkt opwekkend en versterkend, verjaagt twijfel en verwarring en is daardoor zeer geschikt bij geestelijke vermoeidheid, heeft een versterkende werking op het verstand en geheugen. Rozemarijn zuivert lichaam en geest en stimuleert een blijde en optimistische sfeer. De olie is zeer effectief bij trage, apathische, chaotisch denkende, fysiek verzwakte of geestelijk uitgeputte mensen.

Toepassingen en gebruik van rozemarijn olie:

Rozemarijn olie is heerlijk te gebruiken in de sauna. Het zuivert lichaam en geest en stimuleert een blije, optimistische sfeer. Verdamp de olie als u moe bent of in de put zit. Rozemarijn olie heeft een bijzondere betekenis op de voorhoofd chakra en stimuleert de hersenen. Door de olie te mengen met een basis olie kunt u uw borst hiermee insmeren, wat goed is voor infecties aan de luchtwegen.

Rozemarijn olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Rozemarijn etherische olie altijd verdunnen voor gebruik. In onverdunde vorm kan het cineol in de┬áRozemarijn olie de huid en de slijmvliezen irriteren;
  • Vermijd rozemarijn etherische olie tijdens zwangerschap;
  • Gebruik geen rozemarijn etherische olie bij jonge kinderen;
  • Rozemarijn etherische olie niet gebruiken bij geschiedenis van en/of epilepsie;
  • Rozemarijn etherische olie vermijden bij hoge bloeddruk;
  • Gebruik geen rozemarijn etherische olie bij koorts en oververhitting;
  • Rozemarijn etherische olie niet gebruiken voor bedtijd, rozemarijn is stimulerend;
  • Gebruik geen rozemarijn etherische olie in combinatie met homeopathische middelen, rozemarijn neutraliseert hun effect.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Rozemarijn Olie

Plaats een reactie


*