Page content

article content

Perzik Olie

Perzik olie, wat bedoelen we daar nu mee?

Perzik Olie waar komt het eigenlijk vandaan? De Perzik, Prunus Persica, stamt oorspronkelijk uit China. In de Chinese traditie staat de perzik voor een lang leven. Om het fluweelachtige uiterlijk van de vrucht is deze lange tijd het symbool voor onsterfelijkheid geweest. Ongeveer 1000 jaar geleden is de Perzik via Perzië in Europa terecht gekomen.

De boom heeft zich in de loop der tijd naar alle landen rond de Middellandse Zee verspreid en van daaruit naar het Amerikaanse continent. De perzik olie wordt gewonnen door een koude persing uit de pitten van rijpe vruchten en deze wordt vervolgens geraffineerd.

De perzik olie is een niet drogende, zachte, niet vette massage olie. Deze neutrale olie spreidt zich gemakkelijk over de huid en wordt gemakkelijk opgenomen. Deze perzik massage olie verstevigt het bindweefsel, heeft een vocht inbrengende werking, is een weldaad voor een schrale, dunne en droge huid, helpt bij het aanmaken van nieuwe huidcellen, eczeem, kloofjes en rimpels.

Het is een uitstekende massage olie voor gezichtsmassages. Perzik olie mag rond de ogen worden gebruikt. Perzik massage olie is zeer geschikt voor elk huidtype, maar vooral voor de gevoelige huid en perzik massage olie is ook uitstekend te gebruiken bij baby’s, peuters, kleuters en kleine kinderen. Perzik massage olie kan goed gemengd worden met andere basis oliën en is een fluweelzachte drager voor etherische oliën.

In deze video meer uitleg over de verschillende voordelen van perzikolie.

Wil je meer video’s kijken dan kun je naar onze eigen bioscoop gaan waar je ongestoord meerdere video’s achter elkaar door kunt kijken zonder dat je gestoord wordt.

Toepassingen en gebruik van perzik olie:

De perzik olie is een heerlijke massage olie, die zeer goed gebruikt kan worden bij een droge of geïrriteerde huid, dermatosen, jeuk, schilferende huid of babyverzorging. De perzik massage olie is rijk aan vitaminen A, B, C, E, mineralen en een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Door het hoge percentage aan deze onverzadigde vetzuren kan de perzik massage olie sneller bederven. U dient de fles goed af te sluiten en te bewaren op een koele en donkere plek.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Perzik Olie

Plaats een reactie


*