Page content

article content

Niaouli Olie

Wat verstaan we onder niaouli olie?

De Niaouliboom, Melaleuca viridiflora of Melaleuca quinquenervia, is oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw Caledoniƫ en Australiƫ. In het gebied van oorsprong wordt weinig of geen malaria aangetroffen, de olie in de bladeren die van de boom vallen is sterk desinfecterend en heeft een insecten dodende werking.

Van oudsher wordt Niaouli dan ook gebruikt ter verzachting van pijnen, voor het behandelen van luchtweg problemen en om water te zuiveren. Van niaouli wordt gezegd dat het de productie van nieuw weefsel bevordert, voornamelijk in de huid en de longen en wordt ook gebruikt tijdens bestralingen bij kankerbestrijding: een dun laagje niaouli olie op de huid geeft bescherming tegen verbrandingen en helpt bij de genezing van eventuele brandwonden.

Niaouli olie heeft een kleurloze tot lichtgele kleur en heeft een fris, zoet, kamferachtig aroma. De etherische niaouli olie is antiseptisch en wond helend, zorgt voor een betere doorbloeding, werkt pijnstillend, ontstekingsremmend, sputum bevorderend bij droge hoest, kan puur op de huid gebruikt worden. Niaouli olie heeft een goede werking bij reumatische klachten, bij luchtweg problemen en om water te zuiveren.

Niaouli olie heeft een rustgevende en kalmerende werking. Niaouli etherische olie trekt harmonie aan en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Werkt aardend, verhelderend, geeft inzicht, verzacht diepliggende traumatische wonden en verleent de kracht die nodig is om door te gaan, herstelt het zelfvertrouwen in tijden van hevige emotionele gemoedswisselingen.

Toepassingen en gebruik van niaouli olie:

Niaouli etherische olie kan worden gebruikt in een stoombadje bij acute neusverkoudheid en keelpijn of op een zakdoek sprenkelen en regelmatig snuiven. Bij bronchitis mengen met een basis olie en met dit mengsel de rug en borst insmeren. Verdampen in de sauna bevordert een gezonde ademhaling. Niaouli-olie is versterkend voor weefsel, vooral voor longweefsel, dus het is goed tegen emfyseem, bronchitis en astma. De weefsel stimulerende werking van deze olie zorgt ervoor dat brandwonden sneller genezen.

Niaouli olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Bij gebruik van niaouli etherische olie de aanbevolen dosis niet overschrijden vanwege de huid- en slijmvliesirriterende eigenschapen van cineol.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Niaouli Olie

Plaats een reactie


*