Page content

article content

Mandarijn Olie

Wat verstaan we onder mandarijn olie rood?

Oorspronkelijk afkomstig uit China bereikte de Mandarijnboom, Citrus reticulata, pas rond 1850 het Middellandse Zeegebied, waar hij nu volop gekweekt wordt. Vruchten van de mandarijnboom waren een traditioneel geschenk voor de Chinese Mandarijnen, hier vindt de naam van de vrucht dan ook zijn oorsprong. Mandarijn olie wordt geperst uit het buitenste gedeelte van de schil van de rijpe vrucht en bevat veel vitaminen.

Mandarijn brengt een speelse creativiteit naar boven zodat problemen niet meer zo zwaar vallen en de kleine dingen weer aandacht krijgen. Het is een zonnige, vrolijke en warme olie die het kind in de volwassen mens voedt.

Mandarijn olie rood heeft een goudgele of oranjebruine kleur en heeft een zachte en zoetige geur. De olie heeft een goede werking tegen striae en littekens, maakt de huid minder slap en bevordert de genezing van wondjes, werkt zuiverend op een vette huid en verstopte poriën.

Mandarijn olie is verkwikkend, bevordert het herstel van lichaam én geest, werkt kalmerend op het centrale zenuwstelsel en is licht slaap opwekkend. Mandarijn olie wordt door kinderen zeer gewaardeerd.

Het is de ideale etherische olie voor aanstaande moeders, baby`s en kinderen. Werkt algemeen kalmerend op de spijsvertering en is zuiverend voor de huid. Stimuleert lymfestelsel en spijsvertering bij oudere mensen. Ook geschikt bij de hik of veelvuldig boeren, benauwdheid en een gespannen ademhaling.

Toepassingen en gebruik van mandarijn olie rood:

Mandarijn etherische olie heeft een milde werking, welke wordt versterkt door het mengen met andere etherische oliën. Door het verdampen van de etherische olie op een aromalamp of met een verdamper, zorgt de olie voor een zonnige sfeer. De etherische olie is goed om te gebruiken tijdens therapie- en hypnose sessies, vooral als ze gericht zijn op de eerste jaren van het leven. Sprenkel een paar druppels mandarijn etherische olie voor het slapen gaan op het hoofdkussen en u of uw kind slapen als een roos.

Mandarijn olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Mandarijn etherische olie is photosensitief, vermijd daarom zonlicht en zonnebank gedurende 24 uur na gebruik van mandarijn olie op de huid.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Mandarijn Olie

Plaats een reactie


*