Page content

article content

Maak Je Eigen Hoestdrank

Zelf een hoestdrank maken is heel eenvoudig. Met het recept in de video maak je binnen een paar minuten je eigen hoestdrank. Zonder allerlei toegevoegde (chemische) stoffen en nog lekker ook.

De hoestdranken en hoestsiropen die in de winkels en apotheken verkocht worden zijn vaak bedoeld om de hoest te stoppen. Eigenlijk is dit niet logisch. Hoesten is een natuurlijke manier om je longen te reinigen. Slijm en bacteriën moeten er juist uit.

Bij zo’n vervelende hoest kan je wel wat verzachtende middelen gebruiken. Maar dan het liefst zo natuurlijk mogelijk. De kant en klare hoestdranken uit de winkel zitten vaak vol suikers en smaakversterkers. En je moet altijd rekening houden met mogelijke bijwerkingen. Zeker als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen. Met je eigen gemaakte hoestdrank weet je precies wat je binnen krijgt.

Voordeel van je eigen hoestdrank maken

Een groot voordeel aan zelf je hoestdrank maken is dat je precies weet wat erin zit. Je kunt zelf de smaak samenstellen, voor elk lid van het gezin. En het heeft geen bijwerkingen. Daarnaast is het vaak ook nog veel lekkerder dan de hoestdrankjes die je in de winkel kunt kopen.

Etherische oliën ondersteunen je lichaam bij griep, verkoudheid, keelpijn en hoest. Je kunt ze als aromatherapie gebruiken maar ook inwendig, in je zelf gemaakte hoestdrank. Let op, niet elke olie is geschikt om inwendig te gebruiken. Bekijk de video voor meer informatie.   

Comment Section

0 reacties op “Maak Je Eigen Hoestdrank

Plaats een reactie


*