Page content

article content

Limoenolie

Wat verstaan we onder etherische limoenolie?

De Limoen of Lemmetje, Citrus aurantifolia, is een kleine groenblijvende boom met harde scherpe doornen en kleine witte bloemen die behoort tot de Rutaceae familie. De bittere vruchten zijn bleekgroen van kleur en kleiner dan de Citroen.

Limoenolie, 100% natuurlijke etherische olie, heeft een citroenachtig, fris zoet aroma en een helder tot lichtgele kleur. Doordat de etherische limoenolie een milde werking heeft kan deze daarom ook bij kinderen gebruikt worden, bv. om het immuunsysteem te versterken na een kinderziekte en ter kalmering bij het doorbreken van de eerste tanden.

De 100% Etherische limoenolie heeft een verfrissende en verkwikkende werking op de geest en op de huid. Het activeert creativiteit en inspireert tot vrolijkheid. Limoenolie wordt veel gebruikt bij vet haar, couperose, wratten, sproeten, slechte eetlust, gewrichtspijn, artritis en reuma, ontstekingen, kleine huidinfecties zoals acné, zweren, wondjes, maagzuur, zwangerschapsmisselijkheid en gebrek aan weerstand. Etherische Limoenolie is aderversterkend, opwekkend, kiemdodend en kan eveneens een goede ondersteuning bij een vermageringskuur zijn.

Toepassingen en gebruik van 100% etherische limoenolie:

Door etherische limoenolie te gebruiken in de aromalamp ontstaat een stimulerende werking die het concentratievermogen verhoogt. Bij stress en vermoeidheid toevoegen aan een warm bad. Bij pijnlijke spieren mengen met een basis olie en de pijnlijke spieren masseren.

De 100% natuurlijke etherische limoen-olie kalmeert de zenuwen en stimuleert de geest. Bij luchtweg infecties kunnen een paar druppels op een zakdoek veel verlichting geven. Limoen-olie heeft ook een goede werking bij teveel olie afscheiding van de talgklieren (huid en hoofd).

Limoenolie contra-indicaties en waarschuwingen;

  • Limoen-olie altijd eerst verdunnen voor gebruik op de huid en vermijd zonlicht of zonnebank in de eerste 24 uur na gebruik.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Limoenolie

Plaats een reactie


*