Page content

article content

Lavendelolie

Wat verstaan we onder lavendelolie?

Lavendel, Lavandula officinalis, komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, het is een groenblijvende houtachtige struik met prachtige violetblauwe bloemen. De veelzijdige toepassingen van lavendel waren reeds bij de Perzen, Grieken en Romeinen bekend. De eigenschappen van lavendelolie werden door medici dr. R.M. Gattefossé en dr. Jean Valnet wetenschappelijk onderzocht en bevestigd.

Gattefossé had een eigen positieve ervaring met de olie toen hij bij een laboratorium onderzoek een hand verbrande. Hij dompelde de hand in een schaal lavendelolie en stelde vast dat de pijn snel verdween en de wond in korte tijd zonder littekens genas. In de tweede helft van de 16de eeuw naaiden vrouwen zakjes met lavendel in hun jurken. Ook nu nog maken veel vrouwen en kinderen lavendel zakjes voor in de linnenkast.

Lavendelolie heeft een gele kleur en een zoet, kruidig aroma. De olie is heel veelzijdig en werkt als antidepressivum, is ontsmettend, kalmerend en ontspannend. Lavendelolie bevordert de celgroei en brengt de talgafscheiding in balans, versnelt de genezing van zonnebrand, helpt tegen acné, zwemmerseczeem en psoriasis, helpt bij de genezing van abcessen en steenpuisten en brengt schimmelgroei terug, vermindert littekens en striae.

De etherische olie helpt tegen stemmingswisselingen en labiliteit, brengt het centrale zenuwstelsel in balans en werkt verzachtend bij boosheid en uitputting. Lavendelolie is een uitstekend hulpmiddel bij het loslaten van verslavingen. Stimuleert het hart en bevordert de circulatie van het bloed, bij hartkloppingen met kortademigheid, kalmeert het hart bij hartkloppingen met gejaagdheid, onrust en een verhoogde lichaamstemperatuur.

Toepassingen en gebruik van lavendelolie:

Lavendel etherische olie kan een rustige slaap bevorderen en hoofdpijn verminderen door wat druppels olie te verdampen of op het hoofdkussen sprenkelen. Verlicht problemen met bronchiën, hooikoorts, slijmvliesontsteking en astma. Een paar druppels op een doekje en opsnuiven. Lavendel-olie kan goed gemengd worden met andere oliën en gebruikt worden als een massage olie om pijn, inclusief spierpijn te verlichten. Bij insectenbeten wat olie op de steek, beet of wond deppen.

Lavendelolie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Lavendel etherische olie, op dit moment zijn er geen waarschuwingen en/of contra-indicaties bij ons bekend.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Lavendelolie

Plaats een reactie


*