Page content

article content

Laurierolie

Wat verstaan we onder laurierolie?

Laurier, Laurus nobilis, is een groenblijvende boom met glanzende, donkergroene bladeren en zwarte bessen. De boom komt oorspronkelijk uit het mediterrane gebied en bij de Grieken was laurier het symbool van de zon, wijsheid en glorie. Vandaar dat hun overwinningskransen van laurier werden gemaakt. De term “op zijn lauweren rusten” valt hier nog af te leiden, evenals de uitdrukking “laureaat”.

Ook boden laurierbladen bescherming tegen blikseminslag en hekserij. In Engeland werden de planten o.a. gebruikt om met Kerstmis huizen en kerken te versieren. De bladeren worden veel als keukenkruid gebruikt en de oliën vinden hun toepassing o.a. bij de productie van zalven, drop en siroop.

Laurierolie heeft een geel-groene kleur en heeft een fris, zoet, scherp aroma. Laurier beschermt tegen invloeden van buitenaf, schept helderheid van geest en versterkt het vermogen tot waarnemen. Laurierolie verbetert de gemoedstoestand, zuivert de huid, stimuleert de doorbloeding van de huid en heeft een verlichtende werking bij spier- en reumatische pijnen.

Laurierolie is stimulerend en verwarmend, geeft nieuw inzicht bij vastzittende emoties en bij gebrek aan inspiratie, helpt goed bij verkoudheid en niezen, hoesten en keelpijn, bij een vol of drukkend gevoel op de borst en in de voorhoofdsholten, bij chronische astma en bronchitis of bij allergieën. Laurierolie maakt niet alleen het slijm los, maar herstelt ook de energie van het lichaam.

Toepassingen en gebruik van laurierolie:

Laurierolie kan goed worden gebruikt in een aromalamp of verdamper, maar kan ook worden gemengd met andere oliën of bv. een badolie. Door het haar te wassen met een paar druppels laurierolie wordt het minder dof en futloos. Bij keelpijn kunt u met een met een paar druppels in een glas gekookt, tot lauw afgekoeld water gorgelen. Of inhaleren met een stoombadje. Laurier olie in de aromalamp helpt bij de concentratie.

Laurierolie contra-indicaties en waarschuwingen

  • Laurier etherische olie niet onverdund gebruiken op de huid. Laurier-olie kan in sommige gevallen dermatitis veroorzaken;
  • Laurier etherische olie niet langdurig gebruiken in verdamper. Laurier-olie kan irritatie van de slijmvliezen veroorzaken, na enkele weken een paar dagen onderbreken;
  • Vermijd laurier etherische olie tijdens zwangerschap;
  • Gebruik geen laurier etherische olie bij jonge kinderen.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Laurierolie

Plaats een reactie


*