Page content

article content

Kamille Olie

Wat verstaan we onder kamille olie blauw?

Blauwe Kamille staat ook bekend als ‘Duitse Kamille’ en ‘Echte Kamille’. De kamille olie wordt verkregen door waterdamp distillatie van de bloemen, is inktblauw van kleur en heeft een warme kruidige geur. Kamille wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa.

Alleen de Matricaria chamomilla levert de heilzame blauwe olie, die zo waardevol is. Het plukken van de bloemen is zeer arbeidsintensief en de opbrengst is uiterst laag, hetgeen de kostbaarheid van de etherische olie verklaart.

Kamille olie blauw heeft een hoog percentage aan blauwe azuleen en bisabolol, waardoor de olie ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Zeer kleine hoeveelheden van de kamille olie zijn al in staat als tegengif voor bacteriën te functioneren. In de cosmetica wordt de kamille gebruikt om zijn ontstekingsremmende, kalmerende en verzachtende werking.

De olie heeft een reinigende en kalmerende invloed uit op het maagdarmstelsel, bevordert de genezing van de huid, is pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen, verzachtend bij oogaandoeningen en helpt in het algemeen tegen ontstekingen.

Heeft een goede werking bij menstruatieklachten, overgangsklachten en bij slapeloosheid. De Kamillebloem is geneeskrachtig, helend, verwarmend, kalmerend en verzachtend, maar nooit opwekkend. Ook goed voor kinderen die pijn hebben, angstig of prikkelbaar zijn.

Toepassingen en gebruik van kamille olie blauw:

Kamille olie kan in bad worden gebruikt bij diverse huidziekten, een paar druppels in gekookt water en mee gorgelen bij ontstekingen in de mond. Bij lichte brandwonden wat kamille olie op een watje doen en erop deppen. Als toevoeging aan een basis massage olie bij zwellingen en verrekkingen.

Kamille is verkoelend en kan gebruikt worden bij irritaties aan de huid en roodheid. Door de olie te verdampen heeft hij een rustgevende en kalmerende werking waarin men zich behaaglijk kan voelen. Kamille etherische olie kan uitstekend voor huisdieren worden gebruikt, toe te passen bij stress en angst.

Kamille olie blauw contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Kamille etherische olie altijd verdund gebruiken, kan in een enkel geval huidirritaties veroorzaken;
  • vermijd kamille etherische olie tijdens zwangerschap;
  • Kamille etherische olie niet gebruiken in combinatie met slaapmiddelen en antidepressiva, alcohol, ed. (dit geldt voor alle oliën met sterk sedatieve eigenschappen).

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Kamille Olie

Plaats een reactie


*