Page content

article content

Jojoba Olie

Jojoba olie, wat verstaan we onder deze olie?

Jojoba olie wordt gewonnen door het persen van de noten van de jojoba struik (Simmondsia Chinensis). Jojoba is een struik die groeit in delen van Mexico, Californië en Arizona. In eerste instantie is het een was die vloeibaar wordt boven de 10 graden Celsius, onder deze temperatuur is jojoba een vaste substantie. Omdat jojoba hypo allergeen is, is deze massage olie breed inzetbaar.

De jojoba olie, is een medium dikke, rijke olie die gemakkelijk wordt opgenomen en diep doordringt in de huid. Jojoba olie is een verzachtende, vocht inbrengende massage olie voor elk huidtype maar vooral voor de vettere huid en geeft een zijdezacht huidgevoel.

Jojoba olie heeft een hoog gehalte tocoferol, wat het herstel van littekens bevordert, beschermt tegen infecties, stabiliseert de zuurgraad van de huid (Ph), beschermt de huid tegen weersinvloeden en heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4, waardoor de huid langer bruin blijft. Ondanks dat jojoba-olie een dikke olie is, voelt deze niet vet aan. De jojoba massage olie, kan uitstekend worden gemengd met andere basis oliën of etherische oliën.

Toepassingen en gebruik van jojoba olie:

De jojoba massage olie assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend. Bovendien vertraagt het de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid. Het is een natuurlijke antioxidans, dus uitstekend geschikt voor de ouder wordende huid. Jojoba massage olie reguleert de vochtbalans van de huidcellen, is heel geschikt bij artritis en reuma, littekens en striae, cellulitis, huidontstekingen en ontstekingen in spieren en gewrichten, heeft een diep zuiverende werking op de poriën van de huid.

Ook is deze olie heel goed te gebruiken voor gezichtsmassages en mag rond de ogen gebruikt worden. Jojoba-olie verzorgt en voedt de huid met de belangrijkste vitaminen en mineralen voor de huid (waaronder vitamine E). Bewaar uw oliën altijd koel en donker, op deze manier zijn oliën lang houdbaar.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Jojoba Olie

Plaats een reactie


*