Page content

article content

Jasmijn Olie

Wat verstaan we onder jasmijn olie absolue?

Jasmijn, Jasminum officinalis, is een kleine groenblijvende heester. Uit de vertakkingen groeien talloze kleine witte kelkvormige bloemen die een bedwelmende geur verspreiden. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Aziƫ. Vele eeuwen geleden exporteerde India al jasmijn olie naar Europa. De koningin van de nacht wordt `s nachts geplukt omdat het aroma dan het sterkste is.

Boeddhistische monniken verzamelden bladeren en wortels om brandwonden te genezen. Uit de bloemen maakten zij een verfrissend aftreksel voor de ogen. In China worden de bloemen traditioneel gebruikt bij de behandeling van hepatitis en dysenterie. Gedroogde bloemen worden ook gebruikt in Jasmijnthee.

Jasmijnolie is een donkere, oranje stroperige vloeistof met een warm bloemig aroma. Het is een zeer kostbare olie die ook als parfum gedragen kan worden. Jasmijn werkt op de gemoedstoestand en is een uitstekende olie bij depressiviteit. Het kalmeert de zenuwen en werkt diep op emotioneel niveau. Jasmijn olie absolue werkt antiseptisch en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

De olie kan worden gebruikt bij een droge of gevoelige huid, spierpijnen, verstuikingen, pijnen tijdens de bevalling, helpt bij het herstel van post natale depressies en brengt het hormonale systeem in balans. Ook geschikt voor snurken als gevolg van een verstopte neus. Jasmijn olie geeft een gevoel van zelfvertrouwen en euforie en is daarom zeer bruikbaar bij apathie, onverschilligheid en lusteloosheid. Kan emotioneel gesloten deuren weer openen.

Toepassingen en gebruik van jasmijn olie absolue:

Jasmijn olie wordt in de aromatherapie bijna uitsluitend in de verdamper of in bad toegepast. Jasmijn olie toegevoegd aan een massage olie heeft een koelend effect op het lichaam. Jasmijn wordt geassocieerd met de maan en ontvangt daaruit de kracht. De etherische olie bezit de macht de lichamelijke liefde boven zichzelf te doen uitstijgen. Gemengd met etherische olie roos is het een vermaarde liefdesolie. Jasmijn-olie brengt warmte en openheid, alsof we thuiskomen in ons oorspronkelijke huis, de plek waar we volledig kunnen ontspannen.

Jasmijn olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Jasmijn etherische vermijden tijdens zwangerschap: Jasmijn absolue wekt contracties van de baarmoeder op;
  • Jasmijn etherische olie niet intern gebruiken;
  • Gebruik geen jasmijn etherische olie bij jonge kinderen.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Jasmijn Olie

Plaats een reactie


*