Page content

article content

Grapefruit Olie

Wat verstaan we onder grapefruit olie?

De grapefruit (pompelmoes), Citrus paradisi, is oorspronkelijk de in Amerika gekweekte variant van de sinaasappel. De frisse citrus geur lijkt veel op de geur van de sinaasappel, maar is iets kruidiger. De etherische olie, Oleum grapefruit, wordt gewonnen door koude persing van de verse schillen en wordt hoofdzakelijk in Florida geproduceerd.

Grapefruit olie is heeft een geel / groene kleur en heeft een zoete, pittige, fris kruidige geur. De olie heeft een verfrissende, stimulerende en activerende werking wat helpt tegen pessimistische buien, frustraties en depressies.

Vaak wordt de olie gebruikt ter ondersteuning van het lymfatisch systeem bij het afvoeren van gifstoffen, vooral bij gevallen van overgewicht en cellulitis. Ondersteunt de lever bij de productie en uitscheiding van gal en reguleert zowel gebrek aan eetlust als de neiging tot overeten.

Deze etherische olie helpt de blaas en nieren bij het afdrijven van overtollig lichaamsvocht, vertraagt het verouderingsproces van de huid. Grapefruit olie bevat een groot aantal anti-oxydanten zoals vitamine C die belangrijk zijn voor het immuunsysteem.

Toepassingen en gebruik van grapefruit olie:

Grapefruit olie kan in een massage gebruikt worden bij vermoeide, stijve of gespannen spieren. Werkt sterk zuiverend en is te gebruiken in de bestrijding van cellulitis. De etherische olie versterkt de huid en weefsels en is goed voor een vette huid. Bij geestelijke uitputting, vermoeidheid, voorjaarsmoeheid en hoofdpijn te gebruiken met een verdamper of een aromalamp.

Door de olie te verdampen wordt de vermoeidheid verdreven en de concentratie gesterkt. In een massage olie is grapefruit olie ideaal bij vermoeide, stijve of gespannen spieren. De olie werkt ontgiftend voor de organen, samentrekkend voor de huid en activeert de levenslust.

Tevens helpt de olie te herstellen na ziekte of een intensieve tijd Grapefruit olie verliest zijn kracht bij blootstelling aan open lucht en vocht en kan het beste binnen 6 maanden gebruikt worden.

Grapefruit olie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Grapefruit-olie kan huidirritatie veroorzaken;
  • Grapefruit-olieĀ is photosensitief, vermijd zonlicht en zonnebank gedurende 24 uur na gebruik van grapefruit olie op de huid;
  • Vermijd grapefruit-olie bij zwangerschap.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Grapefruit Olie

Plaats een reactie


*