Page content

article content

Gemberolie

Wat verstaan we onder gemberolie?

Gember is de wortelstok van de Alpinia galanga uit China of de Zingiber officinalis uit Zuid-India. Hoewel gember al vele duizenden jaren gebruikt wordt is de werkelijke oorsprong niet bekend, maar aangenomen wordt dat de plant uit het Zuid-Chinese gebied stamt.

Het werd meestal gebruikt om spijzen te kruiden en als afrodisiacum. Griekse bakkers verwerkten al 2800 jaar voor Christus gember in hun brood, een gemberbrood schenken was toen een gebaar van respect.

In de middeleeuwen was gember net zo waardevol als zwarte peper en werd het vooral gebruikt als kalmerend middel bij maagstoornissen. Verse gember wordt in China gebruikt voor de behandeling van veel aandoeningen waaronder reuma, malaria en verkoudheid.

Gemberolie heeft een lichtgele tot amber kleur en heeft een pittige, kruidig geur. Gemberolie wordt veel gebruikt bij artritis, vermoeidheid, spierpijn, reumatische aandoeningen, verstuikingen, slechte bloedsomloop, krampen, misselijkheid, reisziekte, koorts en verkoudheid.

Door zijn doorbloeding stimulerende, verwarmende, pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen is gemberolie een wondermiddel bij de behandeling van verharde spieren, spierpijn en reumatische klachten. De olie stimuleert het spijsverteringssysteem bij een langzame spijsvertering en een vermoeid en opgeblazen gevoel. Werkt goed bij menstruatieklachten, impotentie en frigiditeit. Verwarmt hart en geest bij emotionele en mentale afzondering en kilte.

Toepassingen en gebruik van gember olie:

Door een paar druppels gember olie tijdens het koken toe te voegen helpt het de maag bij het verteren van vlees. In gevallen van langdurige spierpijn geeft de gemberolie een tijdelijke verlichting.

Gemberolie wordt verdampt voor meer inspiratie en is daarom geliefd bij kunstenaars en schrijvers. Opgelost in een plantaardige olie wordt gemberolie gebruik voor massage van stijve spieren en reumatische verstijvingen. Ook heeft de olie een aphrodiserende werking en wordt daarom veel in erotische massage olie gebruikt.

Gemberolie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Gember olie niet onverdund op de huid aanbrengen, dit kan lijden tot huidirritatie;
  • Gember olie niet gebruiken op een open huid of wond;
  • Gember olie is photosensitief, vermijd zonnebank en zonlicht gedurende 24 uur na gebruik van gemberolie op de huid;
  • Gember olie ondersteunt bij de afscheiding van gal in de lever daarom niet gebruiken in geval van galstenen;
  • Gember olie ondersteunt de bloedsomloop daarom voorzichtig bij gebruik in combinatie met bloedverdunnende medicatie;
  • Gember olie vermijden bij zwangerschap. Gemberolie ondersteunt het gynecologisch systeem, zeker in de eerst drie maanden, als de foetus nog niet goed is aangehecht, kan het gebruik van gemberolie fataal zijn voor de foetus.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Gemberolie

Plaats een reactie


*