Page content

article content

Druivenpitolie

Druivenpitolie, wat bedoelen we daar nu mee?

Druivenpitolie is een bijproduct van de wijnproductie en wordt geperst uit de pitten van de vruchten (druiven). De geperste olie wordt daarna gefilterd of geraffineerd om verontreinigingen te verwijderen. Deze 100% natuurlijke olie, oleum vitis vinifera, is een waardevolle bron van meervoudig onverzadigde vetzuren, die door de huid worden gebruikt om belangrijke stoffen (vaak met een hormoonachtig karakter) aan te maken.

Deze olie behoort tot de drogende oliën die snel door de huid wordt opgenomen, zonder kleverige resten achter te laten. Druivenpitolie massage olie is goed vloeibaar, niet vet, spreidt zich gemakkelijk uit. De olie wordt daardoor snel door de huid opgenomen. Druivenpitolie  maakt de huid soepel en vitaal en door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren is deze olie bijzonder geschikt voor de verzorging van huidproblemen.

Door een hoog gehalte aan pycnogenol ontstaat er een bescherming tegen vrije radicalen en worden tere haarvaatjes versterkt. Het is een uitstekende, verzorgende en beschermende olie die de doorbloeding stimuleert. De druivenpit olie kan uitstekend worden gemengd met andere basis oliën zoals bijvoorbeeld jojoba olie, amandel olie, avocado olie of een etherische olie.

Toepassingen en gebruik van druivenpitolie:

Door het masseren met een massage olie van druivenpitolie wordt de doorbloeding bevordert. Deze bijzondere massage olie is geschikt voor de gemengde, vette, onreine huid en heeft een goede werking tegen cellulitis en acné. Druivenpitolie bevat verschillende soorten mineralen.

De olie heeft een hoog percentage vitamine E en is een uitstekende vervanger van amandelolie bij een notenallergie. Door de druivenpit olie te mengen met jojoba olie wordt deze beter houdbaar. Druivenpit olie is heel erg geschikt voor het masseren en verzorgen van baby’s, peuters, kleuters en kleine kinderen. Druivenpit olie heeft een houdbaarheid tot ca. 12 maanden. U kunt deze massage olie het beste koel en donker bewaren.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Druivenpitolie

Plaats een reactie


*