Page content

article content

Citroenolie

Wat verstaan we onder citroenolie?

De etherische citroenolie, Oleum limonis, wordt gewonnen door uitpersing van het buitenste gedeelte van de verse schil van een citroen en is een belangrijke essentiële olie omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft.

Door zijn sterke antibacteriële en antivirale werking wordt citroenolie in ziekenhuizen gebruikt om de ontsmettende werking, en om vieze luchtjes te verdrijven.

In Japan is door onderzoek aangetoond dat het inhaleren van citroenolie de concentratie sterk verhoogt. Uit medisch onderzoek is gebleken dat citroenolie een gunstig effect heeft op bange of depressieve personen.

Citroenolie is stimulerend, verfrissend en desinfecterend. De olie is een van de beste oliën bij griep en verkoudheid en beschermt het lichaam tegen infecties.

Citroenolie heeft een positief effect op het zenuwstelsel en de bloedvaten, geeft een stralende teint door de verwijdering van dode huidcellen, kan goed gebruikt worden bij een vette huid en helpt tegen hoofdroos. Helpt tegen likdoorns en wratten en verzacht littekenweefsel.

De olie werkt zowel stimulerend als kalmerend, verkwikt de geest en maakt het hoofd helder. Helpt bij spijsverteringsproblemen, werkt ontgiftend en zuiverend. Maar kan ook goed voor huishoudelijke toepassingen worden gebruikt.

Toepassingen en gebruik van citroenolie:

Door het inhaleren van citroen olie kan een neusbloeding worden gestopt. De olie geeft verlichting bij hoesten en verkoudheid en verlaagt de koorts bij griep.

De olie kan worden gebruikt in een verdamper of op de huid. Zeer geschikt om insecten te verdrijven. De etherische citroen olie heeft een goede invloed op het immuunsysteem en bevordert de vorming van witte bloedlichaampjes, dus weerstand verhogend. Bewaar de citroenolie op een koele, donkere plek in een afgesloten flesje.

Citroenolie contra-indicaties en waarschuwingen:

  • Citroen olie is sterk photosensitief: Vermijd daarom citroen olie zonlicht, zonnebank en UV straling gedurende 24 uur na gebruik op de huid;
  • Bij gebruik van citroen olie in combinatie met andere citrusoliën, (bergamot, citronella, grapefruit, mandarijn, neroli, petigrain, sinaasappel) wordt het effect van de photo-sensitieve bestanddelen (bergapteen en andere furocoumarins ) vergroot op de huid. Daarom wordt aanbevolen om de dosering van citroen olie sterk te verdunnen.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Citroenolie

Plaats een reactie


*