Page content

article content

Bijvoet Olie

Wat verstaan we onder bijvoet olie?

Het bijvoetkruid ook bekend onder de naam Artemisia Vulgaris is een veel voorkomend geneeskrachtig kruid. Oorspronkelijk komt het kruid uit de gematigde klimaatzones van Azië. In Christelijke tijden werd het kruid meer gezien als een heksenplant en werd gebruikt in magische rituelen ter bescherming tegen gevaar en het boze.

Eeuwenlang is bijvoet in verbinding gebracht met waarzeggerij en bijgeloof en is de werkelijke heilzame werking in vergetelheid geraakt. De faam als geneeskrachtig kruid vindt zijn oorsprong in middeleeuws bijgeloof. Met bijvoet in de schoenen kon men voettochten maken zonder dat de voeten moe werden.

Heden ten dage wordt het nog wel gebruikt als additief in voetbaden. De bijvoet etherische olie wordt gewonnen door waterdamp distillatie van de bloeitoppen.

De bijvoet etherische olie is een kleurloze tot lichtgele, dunne vloeistof met een bitter zoete, kamferachtige geur en wordt veel gebruikt voor menstruatieklachten, koortsverdrijving bij griep en verkoudheid, stimuleert de galblaas en de lever, spoelwormen in het darmkanaal van mens en dier.

Maar de olie brengt ook de mentale en emotionele energie in balans, brengt de overactieve geest tot rust. In China is bijvoet het basismateriaal voor moxa, wat in de acupunctuur wordt gebruikt om blokkades in meridianen op te heffen. Maar bijvoet etherische olie kan ook goed worden gebruikt tegen het verdrijven van muggen.

Toepassingen en gebruik van bijvoet etherische olie:

De etherische bijvoet olie kan worden gebruikt voor verdamping en wordt veel toegepast voor het ritueel reinigen van mensen en ruimten. Mensen die worden overspoeld door visioenen en geen grip meer op de werkelijkheid hebben kunnen duidelijkheid vinden bij het verdampen van bijvoet.

Maakt het nemen van beslissingen gemakkelijker en is een steuntje in de rug bij het ondernemen van stappen. De etherische olie kan dingen weer in balans brengen en heeft invloed op het voorhoofdschakra en op het keelchakra.

Bijvoet etherische olie contra-indicaties en waarschuwingen

  • Het wordt aangeraden om bijvoet etherische olie alleen te gebruiken onder toezicht van een ervaren aroma specialist of arts;
  • Etherische bijvoet olie alleen uitwendig gebruiken;
  • Bijvoet olie vermijden bij zwangerschap;
  • Bijtvoet olie niet gebruiken bij jonge kinderen;
  • Etherische bijvoet olie niet gebruiken bij (geschiedenis van) epilepsie.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Bijvoet Olie

Plaats een reactie


*