Page content

article content

Bergamot Olie

Wat verstaan we onder Bergamot olie FCF?

Bergamot etherische olie komt van de vrucht van de Bergamotboom, Citrus Bergamia, die oorspronkelijk van de Canarische eilanden stamt. De vrucht is een kruising tussen bittere sinaasappel en citroen en lijkt op een miniatuur sinaasappel.

Bergamot olie wordt meestal gewonnen door koude persing uit de schil van de vruchten. Een enkele keer wordt de olie ook wel door stoom distillatie gewonnen. Door de typische geur is Bergamot ook in de parfumindustrie zeer geliefd. (Eau de Cologne). Bovendien wordt ze gebruikt bij de productie van Earl Grey thee.

De bergamot olie heeft een frisse, fruitige geur en een lichte, groengele kleur die olijfbruin kleurt naarmate hij verouderd. De kwaliteit vermindert echter niet door de verkleuring. Bergamot bevat Furocoumarine waardoor de huid bijzonder gevoelig wordt voor de UV stralen van zonlicht.

Bergamot FCF (“Furocoumarine Free”) is dezelfde bergamot olie, maar dan zonder Bergapteen (belangrijk bestanddeel van Furocoumarine). Deze variant is ontwikkeld om de nadelige effecten tegen te gaan. Voorzichtigheid met blootstelling aan zonlicht blijft echter nog steeds geboden.

Bergamot olie werkt antidepressief, helpt tegen angsten en lusteloosheid, heeft een antiseptische en desinfecterende werking, is antimicrobieel, antiviraal, koorts verdrijvend en bevordert een diepe rustige slaap. Geschikt voor de normale of vermoeide huid, of bij een vette huid als deze het gevolg is van stress.

Bergamot olie is een weldaad als u uitgeput bent door voortdurende spanningen of herstelt van een psychische of lichamelijke ziekte. Bergamot etherische olie is gegarandeerd zuiver en mengt goed met bijna alle soorten etherische oliën.

Toepassingen en gebruik van bergamot olie:

De bergamot olie kan uitstekend worden gebruikt met een aroma diffuser of in combinatie met een basisolie voor massage. De olie maakt zelfverzekerder en stimuleert het vertrouwen in de eigen intuïtie. Het schept helderheid en rust in vastgelopen situaties.

In combinatie met Roomse kamille (als kompres opbrengen of het onderlijf ermee wassen) heeft de olie een gunstig effect op de urinewegen en helpt tegen blaasontsteking. Ook remt bergamot de activiteit van herpes simplex, die koortsuitslag veroorzaakt en herpes zoster, die waterpokken en gordelroos veroorzaken.

Bergamot FCF contra-indicaties en waarschuwingen

  • Bergamot etherische olie niet gebruiken tijdens zwangerschap;
  • Etherische bergamot olie is sterk photosensitief, vermijd zonlicht en zonnebank gedurende 24 uur na gebruik op de huid.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Bergamot Olie

Plaats een reactie


*