Page content

article content

Benzoë Olie

Wat verstaan we onder benzoë olie?

Benzoë of Benzoëhars zoals het ook vaak wordt genoemd is de hars van struiken/boompjes uit de Styracaceae familie. Deze planten komen voor op Thailand, Sumatra en Java.

De bast wordt meestal verwond door een slag met een bijl waarna de Benzoë hars wordt gevormd. Benzoë komt in verschillende soorten in de handel waarbij Benzoë Siam (de Benzoë uit Thailand dus) vaak als beste wordt gewaardeerd vanwege zijn vanille achtige geur. De olie wordt veel gebruikt in geuroliën die onder de naam “Amber”.

De Benzoë olie is dik en stroperig, heeft een alcohol extractie en geurt vol en zoet naar vanille. De olie maakt alles zacht wat hard is. Het maakt een mens minder kwetsbaar, is weldadig bij prikkelbaarheid, nerveuze depressies, stress en bij de vervelende gevoelens die bij het premenstrueel syndroom horen, verzacht gevoelens van eenzaamheid en onrust en brengt u terug in uw kracht.

Ook werkt de Benzoë olie goed bij aandoeningen van de luchtwegen, heelt kloofjes en wonden bij een gebarsten of gebroken huid en bevordert de elasticiteit van de huid. Een ander kenmerk van Benzoë olie is dat het ook bloedstelpend, slijmoplossend en wond helend is. Het kan een positieve invloed hebben op de luchtwegen zoals bij astma, verkoudheid, bronchitis en keelpijn. De olie is goed mengbaar met andere etherische oliën of basis oliën.

Toepassingen en gebruik van benzoë olie:

Benzoë olie kan bij hoesten op de borst en rug worden ingesmeerd. Door zijn antiseptische eigenschap kan de olie ook worden verdampt om bepaalde woongedeelten te desinfecteren, geeft energie bij intellectuele arbeid en verschaft een gevoel van euforie bij het verdampen in de leefruimte. Gebruik als antioxidant bij massageoliën is ook mogelijk.

 Benzoë etherische olie contra-indicaties en waarschuwingen

  • Benzoë etherische olie nooit onverdund gebruiken, kan huidirritatie veroorzaken.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Benzoë Olie

Plaats een reactie


*