Page content

article content

Bay St. Thomas Olie

Wat verstaan we onder Bay St. Thomas olie?

Bay St. Thomas, komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en was ook al bij de Maya`s en Azteken bekend. De Pimentboom, Pimenta dioica, levert de bekende Jamaicapeper die wordt gewonnen uit de onrijpe vruchten. Spanjaarden brachten deze kruiden in de 16e eeuw naar Europa.

Uit de bladeren wordt door waterdampdestillatie een donkergele etherische olie gewonnen. In het Caribische gebied worden de bladeren gedestilleerd met rum, dit levert de zogenaamde Bayrum, een basis grondstof voor de fabricage van haarwater. Bay St. Thomas wordt eveneens veel verwerkt in shampoos en haarmaskers ter stimulering van de haargroei.

De Bay St. Thomas olie heeft een dunne tot medium consistentie, een fruitig aroma en een warme, kruidige geur. Door het hoge eugenol gehalte heeft de olie krachtige antibacteriële en antivirale eigenschappen.

In de aromatherapie vervult de olie van Bay St. Thomas een ondersteunende rol bij geestelijke en lichamelijke vermoeidheid. Preventie en bestrijding van ziektekiemen, pijn en vermoeidheid in spieren en gewrichten, haargroei, dof futloos haar en roos.

Door zijn doorbloeding stimulerende en pijnstillende, ontkrampende werking is de olie bijzonder geschikt voor de behandeling van stijve spieren, slecht doorbloede huid, reuma en verstuikingen. De olie kan uitstekend voor huisdieren worden gebruikt bij pijn en kneuzingen.

Toepassingen en gebruik van Bay St. Thomas olie:

Wanneer de olie behoedzaam wordt verdampt in het bad of een aromahouder kan de Bay St. Thomas olie behulpzaam zijn voor de luchtwegen en verkoudheid, infecties, stress en zelfs de eerste tekenen van griep tegenhouden.

Bay St. Thomas olie werkt rustgevend en kan bij teveel opwinding en mentale uitputting nuttig zijn. Daarbij is de olie een stimulans voor het doorzettingsvermogen en de weerstand wordt hierbij dan ook actief aangesproken. Ook worden de vitaliteit en de levensvreugde gestimuleerd, het helpt de spirituele ontwikkeling beter te begrijpen.

Contra indicatie en waarschuwing van Bay St Thomas olie

  • Bay St Thomas olie vermijden bij zwangerschap;
  • Etherische Bay St Thomas olie niet gebruiken bij jonge kinderen;
  • Bay St Thomas olie vermijden bij bloedverdunnende medicijnen;
  • Bay St Thomas etherische olie niet gebruiken bij hemophilia;
  • Etherische Bay St Thomas olie niet gebruiken bij nier- en lever aandoeningen;
  • Bay St Thomas Etherische olie niet gebruiken bij (geschiedenis van) epilepsie;
  • Gebruik Etherische Bay St Thomas olie met mate: veelvuldig of langdurig gebruik kan de slijmvliezen irriteren en huidirritatie veroorzaken

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Bay St. Thomas Olie

Plaats een reactie


*