Page content

article content

Avocado Olie

Avocado olie (groen), wat verstaan we onder deze massage olie?

Avocado olie (groen) wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de avocadovrucht. Deze eetbare peervormige vrucht stamt oorspronkelijk uit Brazilië maar wordt nu in Zuid Afrika, Californië, Brazilië,  Israël Mexico, en zelfs in Spanje op diverse plantages geteeld.

De avocado vruchten bevatten tot 25% olie. De olie wordt gewonnen door het centrifugeren van de verwarmde avocado vruchten. Uit de pitten van de avocado wordt een heldergele olie geperst. Deze neutraal geurende avocado olie met een hoog linolgehalte wordt vooral in de huidverzorging toegepast.

De avocado olie is een niet drogende olie en heeft een dikke, rijke textuur. De olie is niet vet, spreidt zich gemakkelijk uit en wordt snel door de huid opgenomen. Door het hoge gehalte van palmitoleinzuur wordt avocado olie ook door de beschadigde en gevoelige huid goed verdragen.

Avocado olie heeft een hydraterende en sterke dieptewerking, en is daarom uitstekend geschikt voor de behandeling van het onderhuids bindweefsel. Deze massage olie laat zich goed combineren met etherische oliën en lichte basisoliën.

Toepassingen en gebruik van avocado olie (groen) massage olie:

Voor het herstellen en het bewerkstelligen van een jonge stralende huid is het aangeraden de huid meerdere malen per dag met avocado-olie te masseren. De avocado-olie heeft ook een zeer goede werking bij zonnebrand, littekens, rijpere en schilferige huid, eczeem, psoriasis, eeltplekken, droge gebarsten huid (vooral op handen en voeten) en droog haar. Tevens helpt de olie bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en is geschikt voor alle huidtypes. De avocado-olie (groen) massage olie is rijk aan vitamine A, B1, B2, D, E en heeft een houdbaarheid van 1 tot 2 jaar. U kunt deze massage olie het beste op een koele en donkere plek bewaren (bij voorkeur niet in de ijskast bewaren om stolling en afzetsel te voorkomen; leg in een kom met warm water om op kamertemperatuur brengen).

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Avocado Olie

Plaats een reactie


*