Page content

article content

Anijs Olie

Wat verstaan we onder anijs olie?

De anijsplant (Pimpinella anisum) is een aromatiserend en geneeskrachtig kruid en komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied, Griekenland en Egypte. De Romeinen kauwden in de ochtend op Anijs voor een frisse adem, waarna ze de mond schoonspoelden met wijn. Ook smeerden ze Anijsextract op het gezicht om er jonger uit te zien. Baby’s met epilepsie werden met verse Anijs ingesmeerd.

De plant kwam in de 14e eeuw naar West-Europa, waar hij vanaf de 16e eeuw algemeen in tuinen werd gekweekt. Uit de zaden worden etherische oliën verkregen door stoomdestillatie of destillatie van het (bloeiende) kruid.

Anijs olie heeft een dunne consistentie en een scherp aroma. Anijs olie heeft een pittige, zoete, dropachtige geur met antibiotische kwaliteiten, werkt kramp verlichtend, pijnstillend, slijmoplossend en hoest kalmerend.

Anijs olie bevordert de melkafscheiding bij borstvoeding, stimuleert het zenuwstelsel en versterkt het hart- en vatensysteem. Door zijn geur werkt de etherische olie ook geest en zenuw herstellend, kalmerend, verfrissend en opwekkend.

Anijs olie ondersteunt het spijsverteringssysteem, bij pijn of een branderig gevoel in de maagstreek, misselijkheid, vol gevoel, gerommel in de buik, menstruatieklachten, winderigheid en maagzuur.

Toepassingen en gebruik van anijs olie:

Door anijs olie toe te voegen aan de massage olie krijgt deze een extra ontspannend effect en bevordert de nachtrust. Stress en hoofdpijn vermindert, werkt kalmerend en verfrissend en kan de gemoedsrust stimuleren, maakt optimistisch en energiek.

Deze etherische anijs-olie is goed te gebruiken in een basis massageolie bij buik- en darmkrampen. Anijs-olie kan eveneens nuttig zijn als preventief middel wanneer men in landen reist waar snel maag- en darminfecties optreden.

Anijs olie contra-indicaties en waarschuwingen

 • Gebruik anijs etherische olie niet vaker dan 3x per dag, en niet langer dan 2 weken achter elkaar; deze aanbevolen dosis niet overschrijden: een te hoge dosis anijs etherische olie kan de bloedsomloop vertragen en tot problemen leiden;
 • vermijd inwendig gebruik van anijs etherische olie bij;
  1, Zwangerschap en borstvoeding,
  2, jonge kinderen
  3, in combinatie met paracetamol
  4, bij leverziektes zoals cirrhose
  5, als er sprake is van een tumor of kanker in het gynecologisch systeem, de prostaat en bij borstkanker

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Anijs Olie

Plaats een reactie


*