Page content

article content

Angelica Olie

Wat verstaan we onder Engelwortel / Angelica olie?

Engelwortel of Angelica archangelica is een solitaire plant met varenachtige bladeren en witte bloemen. Deze kruidenplant was al in de Middeleeuwen bekend en werd in Europa gekweekt. Een legende verteld dat deze plant door aartsengel Rafael werd geopenbaard als geneesmiddel tegen de pest, vandaar ook de naam Archangelica. In 1665 verspreidde het ‘Royal College of Physicians’ in Engeland een pamflet waarin Angelicawater werd aangeprezen als geneesmiddel tegen de pest.

In de Middeleeuwen was Engelwortel, Kruid van de Heilige Geest, een zeer geliefd heelmiddel dat in kloostertuinen werd gekweekt. Bovendien werd het kruid veel toegepast in de zwarte magie, met de rook van de wortels werden geesten, heksen en kobolden bezworen. Er waren in die tijd zoveel boze geesten te verdrijven, dat de plant een belangrijk handelsobject was en Engelwortel zo bijna geheel uitgeroeid werd. Ook vandaag geldt de plant als beschermer en geeft ze emotionele steun in netelige situaties.

De Engelwortel / Angelica olie is een dunne etherische olie met een zeer aromatische peperachtige geur, die helpt bij slapeloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen en zet u weer met beide benen op de grond. Engelwortel / Angelica olie helpt bij het loslaten van negatieve gevoelens, zodat u uw evenwicht weer kunt hervinden. Ook heeft de olie antibacteriƫle en antischimmel eigenschappen, werkt goed bij griep, problemen met de luchtwegen zoals hoest, verkoudheid of bronchitis. Bevorderd de eetlust is goed na herstel van ziekte. Deze olie kan uitstekend worden gebruikt bij een doffe huid en psoriasis.

Toepassingen en gebruik van Engelwortel / Angelica olie:

De Engelwortel / Angelica olie heeft een rijk gamma aan mogelijkheden. Deze kan gebruikt worden bij gewichtsproblemen omdat engelwortel snel en efficiƫnt giftige stoffen verwijdert. Ook vergemakkelijkt de engelwortel olie bij het mediteren, bevordert het geestelijke evenwicht, stimuleert het zenuwstelsel en helpt bij afmatting en spanningen.

Engelwortel / Angelica etherische olie contra-indicaties en waarschuwingen

  • Angelica etherische olie vermijden bij zwangerschap;
  • Etherische Angelica olie niet gebruiken in geval van suikerziekte;
  • Vermijd gedurende 24 uur zonlicht en zonnebank na gebruik van etherische Angelica olie.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Angelica Olie

Plaats een reactie


*