Page content

article content

Amandelolie

Amandelolie, wat bedoelen we daar nu mee?

Amandelolie wordt gewonnen door het koud persen van de pitten van de amandelboom (Prunus Dulcis / Prunus amygdalus). De amandelboom komt oorspronkelijk uit het westelijke deel van Centraal Azië, maar groeit inmiddels veel in het Middellandse Zeegebied en Californië.

De zoete amandelolie, massage olie, is een zachte, niet vette olie die zich goed spreidt en gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Amandelolie zoet is een vocht regulerende, voedende olie die de huid verstevigt. Deze massage olie bevordert de micro circulatie in de huid en voorkomt rimpelvorming.

De amandelolie is een niet drogende, verzachtende olie die geschikt is voor elk huidtype en heeft een aangename geur. Amandelolie wordt veel gebruikt als baby olie, maar is ook een weldaad voor de droge en rijpere huid. Amandel olie heeft een rustgevende werking op de huid en vermindert huid irritaties. Deze bijzondere massage olie is goed te mengen met andere basis oliën of etherische oliën.

Toepassingen en gebruik van amandelolie:

Amandel olie is een heerlijk fluweel zachte en universele olie om mee te masseren. Tijdens de massage wordt de amandel olie goed door de huid opgenomen en kan zo verlichting geven bij veel kwalen en ook bij inwendige problemen. Deze massage olie reguleert bovendien het vochtgehalte van de opperhuid, waardoor een betere vochtbalans wordt verkregen.

Gebruik deze heerlijke massage olie bij o.a. eczeem, droge of geïrriteerde huid, dermatosen, zonnebrand, schaafwonden, jeuk remmend, rimpels, schilferende (hoofd)huid en babyverzorging. Door de zachte werking is de amandel massage olie ook goed te gebruiken voor gezichtsmassages en veilig te gebruiken rond de ogen. Amandel olie is rijk aan vitamine A, B1, B2 en B6. Bewaar uw oliën altijd koel en op een donkere plek, op deze manier zijn oliën lang houdbaar. Niet gebruiken bij een notenallergie.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Amandelolie

Plaats een reactie


*