Page content

article content

Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie, wat verstaan we daar nu onder?

Abrikozenpitolie wordt gewonnen uit de zaden van de abrikozenboom (Prunus Armeniaca). De abrikozenboom komt van oorsprong uit China en is in de Romeinse tijd naar Italië gehaald. Vandaag de dag zijn de grootste producenten Turkije, Iran, Italië, Pakistan, Griekenland en Frankrijk.

Abrikozenpitolie wordt gewonnen uit de koude persing van het zachte binnenste van de abrikozenpit. De abrikozenpitolie is een zachte olie, niet vet, spreidt zich gemakkelijk uit, wordt snel door de huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter. Doordat de olie wat dunner is, is het een uitstekende massage olie.

De abrikozenpitolie heeft licht hydraterende eigenschappen en is geschikt voor elk huidtype. Maar is in het bijzonder een weldaad voor de droge of schrale huid, dermatosen, jeuk, schilferende huid, de gevoelige en rijpere huid, en uitermate geschikt als baby olie. De abrikozenpit olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basis oliën.

Bekijk in dit filmpje de vele voordelen van Abrikozenpit olie. Wil je meer filmpjes bekijken ga dan naar onze bioscoop pagina. Je vind deze in het menu bovenaan de pagina.

Toepassingen en gebruik van abrikozenpitolie:

De abrikozenpitolie is een uitstekende massage olie. Hij verstevigt het huidweefsel en bindweefsel, is vocht inbrengend en voedend, stimuleert het stofwisselingsproces in de huidcellen en maakt de huid zacht en glanzend. De olie werkt verzachtend bij zonnebrand, kloofjes en huidontstekingen.

Ook is Abrikozenpit olie zeer geschikt voor baby’s en gezichtsmassages. De olie kan probleemloos rond de ogen worden gebruikt en is geschikt voor alle huidtypes. Abrikozenpit olie bevat veel vitamine A, B, C, E en mineralen. Een heerlijk zachte massage olie. Bewaar uw oliën altijd koel en donker, houdbaarheid tot ca. 12 maanden.

Hier een voorbeeld van toepassing van abrikozenpit olie in de huidverzorging:

Recept voor een heerlijke natuurlijke gezichtsolie in combinatie met abrikozenpit olie.

  • 15 ml Jojoba-olie,
  • 15 ml Abrikozenpit-olie,
  • 5 druppels Tarwekiem-olie,
  • 2 druppels Lavendel-olie,
  • 1 druppel Neroli-olie en
  • 1 druppel Geranium-olie.

contra-indicaties: in heel hoge uitzondering kan de koudgeperste abrikozenpit olie een allergische reactie veroorzaken, bij gedestilleerde abrikozenpit olie is dit probleem niet bekend. Geopende verpakking  van de abrikozenpit olie in de koelkast bewaren.

Ga hier direct naar de webshop.

Comment Section

0 reacties op “Abrikozenpitolie

Plaats een reactie


*